Lad spillet begynde! (Eller fortsaetter ...)

April 28, 2011
Efter et rådhus for at drøfte CNMI spørgsmål, herunder berettigelsen af ​​et lovforslag, der allerede var indført tidligere i denne måned, er to højt CNMI politikere, guvernør Fitial og kongresmedlem Gregorio (Kilili) Sablan, udveksle modhager om HR 1466, den CNMI kun indvandring regningen.

Sætningen, \ "held og lykke \" bliver brugt sarkastisk af begge folkevalgte. De Saipan Tribune rapporteret:
Fitial sagde, at han ønsker Sablan "held og lykke" på hans HR 1466, som han sagde, at han ønsker ændret, så længe Sablan også ønskede Fitial "held og lykke" i ændring hans regning.

"Dette lovforslag vil aldrig flyve, eller vil aldrig blive betragtet som den amerikanske kongres. Den amerikanske Kongres er ikke dum til at vedtage en ny lov, når de allerede har en eksisterende lov, der ville løse disse problemer, "Fitial fortalte reportere i et interview på hans nyrenoverede kontor på Capital Hill.

Men guvernøren sagde også han vil tilbyde en ændring af lovforslaget, især fjerne den tilbagevirkende dato af den 8. maj 2008 i forbindelse med den fjerde gruppe af personer omfattet i Sablan's regning.

Denne fjerde gruppe er den umiddelbare familie-såsom forældre amerikanske borgere uanset alder amerikanske borgere som af den 8. maj 2008-og som har været i CNMI indtil regningen er vedtagelsen i lovgivningen.

"Med andre ord vil det være prospektiv, ikke tilbagevirkende kraft," sagde han.

I første omgang Fitial sagde hans ændringsforslag er "kun at tugte forfatteren" af regningen, som viste sig at være en joke. Han fortsatte med at hans ændringsforslag.

"Mit ændringsforslag er at sikre, at denne handling, hvis den nogensinde er vedtaget, vil være effektiv på den dato, den er vedtaget. Med andre ord er nogen før denne dato ikke er berettiget til (den foreslåede status), "Fitial said.I ville have troet det guvernøren ville have omfavnet denne lovgivning. Den indeholder alt, hvad han støtter: fortsatte fratagelse af størstedelen af ​​den voksne befolkning i CNMI, ingen grønne kort eller vejen til borger for dem, der arbejdede i CNMI i årevis, og endda årtier, ingen omtale af tyveri af løn eller erstatning, det fortsættelse af dysfunktionelle, udemokratiske CNMI system under den føderale mærket, ingen tab af strøm til den korrupte elite, bevarelse af problematiske todelt samfund, og ingen politiske, sociale eller økonomiske fremskridt for den herboende arbejdstagere. Faktisk, hvis jeg vidste ikke, hvem der skrev det, ville jeg have troet det var udarbejdet af Fitial administrationen.

Der er for meget retorik, og for lidt faktisk i denne diskussion. Hvem i Washington, DC nogensinde sagt, at emnet for mindre end 18.000 JURIDISK herboende arbejdere var en \ "giftig \" emne? Hvad der er galt, at de i magtpositioner ikke kan skelne mellem lovlig andillegal ikkehjemmehørende eller udlændinge? Skal vi tro enhver person, der er valgt, er ude af stand til at gøre denne simple skelnen? Dette er ekstremt svært at tro. Igen mennesker JURIDISKE, ikke er ulovligt. Skolebørn kan forstå den forskel, men vi skal tro, at politikerne i Washington, DC ikke kan? Patetisk.

Andre udsagn er også modstridende og forvirrende. Kongresmedlem Sablan oplyste, at HR 1466 ville skabe sikkerhed og stabilitet for ikkehjemmehørende med familier og har udtrykt sin bekymring med \ "at holde familierne sammen. \" Selvfølgelig, han betyder kun visse herboende arbejdstager familier, der har en amerikansk statsborger blandt sine medlemmer. Alle andre familier herboende arbejdstagere er udelukket.

I går kongresmedlem Sablan blev citeret i Saipan Tribune som at sige, at \ "der ville være nogen massedeportation af arbejdstagerne \":
"Arbejdstagerne vil være fint," sagde han i går. "DHS vil ikke have nogen grund til at sende alle hjem." Held og lykke er bestemt behov for, men ikke at passere en defekt, diskriminerende lovforslag, der fremmer fratagelse, og fastholdelsen af ​​en to-delt samfund. Held og lykke er nødvendig for at sikre, at hårdtarbejdende langsigtede JURIDISK ikkehjemmehørende af CNMI gives grønt kort med en vej til statsborgerskab.

Ingen kommentarer: